KontaktPont Fogászat

az Árpád-híd lábánál

Szájsebészet

 

 

Szájsebészet

 

 

Azokat a letört, elhalt fogakat, amiket már nem lehet felépíteni, gyökérkezelni, el kell távolítani a szájüregből, hogy ne okozzon a szervezetben későbbiekben másodlagos betegségeket.

Vannak bölcsességfogak is, amiknek ha nincsen elegendő helye a szájüregben, az előtte lévő fogak torlódását okozhatja. Így a bölcsességfogak eltávolítására fokozott figyelmet kell fordítani fogszabályozó kezelés után, hogy nehogy az évek munkája hiábavalóvá váljon és visszatorlódjon a fogazat. Van, hogy tisztíthatatlan, annyira hátul van, vagy rossz irányban nő, megakad az előtörésben. Ezekben az esetekben is az eltávolításuk javasolt.

Szájsebész végzi rendelőnkben az implantátumok behelyezését is, ami a foghiány pótlását teszi lehetővé a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül. Az általános módszer az, hogy az implantátumot a behelyezést követően körülbelül fél évig nem terheljük, hogy jól tudjon csontosodni, csak ezután jön rá a felépítmény.

Bizonyos fogmegtartó kezelések kiegészítéseként is szükség lehet a szájsebész munkájára. Ilyen például a gyökércsúcs-eltávolítás, ami akkor válhat szükségessé, ha a legszakszerűbb gyökérkezeléssel sem lehet megszüntetni a gyökér csúcsán kialakult gyulladást vagy cisztát.

Ha kérdése van, írjon nekünk és orvosaink megválaszolják kérdéseit, vagy hívjon minket!

+36 70 701 9080

info [kukac] kontaktpont-dental.hu