KontaktPont Fogászat

az Árpád-híd lábánál

Gyökérkezelés

 

 

Gyökérkezelés

 

 

Gyökérkezelés vagy foghúzás?

Egyáltalán nem mindegy! Bizonyos esetekben gyökérkezeléssel még menthető a fog és elkerülhetővé válik a foghúzás és ezáltal a foghiány pótlásának kérdése. Leggyakrabban akkor válik szükségessé a gyökérkezelés, ha a fogszuvasodás már elérte a fogbelet, így az begyulladt. Ekkor már nem elegendő csak töméssel ellátni a fogat, gyökérkezelés is szükségessé válik. Ha bár gyökérkezelni is kell a fogat, örüljünk, hogy nem kell kihúzni. Milyen jó, hogy megmaradhat a fogunk! 🙂 Habár a gyökérkezelés költségesebb egy foghúzásnál, azonban jóval kedvezőbb egy hídnál vagy implantátumnál ha a későbbiekben pótoltatni szeretnénk a foghiányt.

Miért félünk a fogorvostól? Mert gyakran a fájdalomra asszociálunk. A korábbi rossz tapasztalatok, fájdalmas fogászati kezelések miatt sokakban az a szokás alakul ki, hogyha nem fáj, inkább messziről kerüljük el a fogorvost.:) De ez egyáltalán nem szükségszerű. 

Sokan addig félnek a fogászattól a sajnálatos korábbi rossz tapasztalatok miatt általában, hogy végül gyakran a fogfájás viszi el őket újra a fogorvoshoz. A rendelőnkben minden esetben törekszünk a fájdalommentes kezelésekre.

Ha kérdése van, írjon nekünk és orvosaink megválaszolják kérdéseit, vagy hívjon minket!

+36 70 701 9080

info [kukac] kontaktpont-dental.hu