KontaktPont Fogászat

az Árpád-híd lábánál

Fogpótlás

 

 

Fogpótlás

 

 

Fogpótlás készítése akkor válik szükségessé, ha foghiányt vagy nagyobb mértékű foganyagveszteséget szeretnénk pótoltatni a fogtechnikus közreműködésével. Bizonyos esetekben a fogív esztétikai helyreállítása során is fogtechnikai munkára van szükség. A folyamat során a fogorvos lenyomatot vesz az előkészített fogakról, foghiányról, ami alapján a fogtechnikus szájon kívül tudja elkészíteni a fogpótlást.

A fogpótlás egy fog kiegészítésére is szolgálhat, de akár foghiányt is pótolhat. A meglévő fogak esztétikai helyreállítását héj vagy korona segítségével érhetjük el. Nagyméretű foganyagveszteség esetén fogtechnikai munkával egészítjük ki a fogat. Ez lehet betét (inlay, onlay), csap vagy korona. 

Különböző mértékű foghiány esetén rögzített, kivehető vagy kombinált fogpótlást készítünk. Amíg a szomszédos fogak elbírják a terhelést, és elegendő számú fog maradt, addig azokra hidat készítünk, melyet ragasztócementtel rögzítünk. Implantátum behelyezése esetén bizonyos esetekben elkerülhetővé válik a szomszédos fogak lecsiszolása. Amennyiben kevés fog maradt,  kivehető vagy kombinált (fix+ kivehető) fogpótlást tervezünk.

A foghiányokat érdemes mielőbb pótolni, mivel hosszútávon a szomszédos és a szemben lévő fogak károsodásához vezethet (pl. túlterhelés, fogak elvándorlása, kopása). Nem beszélve még a rágófunkció csökkenése következtében kialakuló egészségügyi hatásokról.

+36 70 701 9080

info [kukac] kontaktpont-dental.hu