KontaktPont Fogászat

az Árpád-híd lábánál

Esztétikai Fogászat

 

Esztétikai Fogászat

 

 

A szép, fehér, ép fogak a fiatalságot, egészséget tükrözik, ezért fontos mindenekelőtt ezek megőrzése illetve szükség szerint ezek helyreállítása. Mennyire rabulejtő tud lenni egy gyönyörű mosoly, de legalább olyan kiábrándító, ha valaki szuvas, törött fogakkal nevet ránk. Célunk a fogak esztétikájának és funkciójának helyreállítása.

Az esztétikai fogászat célja, hogy a fogak egészségesnek és épnek tűnjenek a helyreállítás után. Ehhez az szükséges, hogy legyen láthatatlan a fogászati beavatkozás eredménye, olvadjon bele a környezetbe, azaz teljesen egységes és harmonikus legyen a szomszédos fogak színe és a formája.

Amennyiben nincsen fogszuvasodás, csak a fogak színével elégedetlen a páciens, elegendő a fogfehérítés a ragyogó fehér mosoly eléréséhez. Létezik otthoni és rendelői fogfehérítés is. Rövidebb idő alatt, nagyobb hatékonysággal érjük el a kívánt eredményt a rendelői fogfehérítéssel, mely során a fogorvos kiemelt figyelmet fordít az íny védelmére.

Nem megfelelő fogápolás fogszuvasodáshoz vezethet. Ez gyakran a fogak között alakul ki, ami a frontfogak esetén a fogközök elszürküléséhez vezet. Minél hamarabb kezelve van, annál kisebb foganyagveszteséget okoz a fogszuvasodás és kisebb tömés szükséges. Fronttömés készítése során kulcsfontosságú, hogy a fog rétegeinek (zománc, dentin) megfelelő fénytörésű és színű tömőanyagot használjunk.

Esztétikus töméskészítés során elegendő csak a szuvas és meggyengült fogszövetet eltávolítani, így minimális foganyagveszteséggel kell csak számolni.

Bizonyos esetekben viszont csak fogtechnikus által készített pótlással tudjuk elérni a kívánt esztétikát. Készülhet héj, vagy korona, amennyiben foghiányt nem pótolunk.

Héj készítését leginkább akkor javasoljuk, ha a fogakban nincsenek nagy tömések, viszont a frontfogak színén, formáján szeretnénk változtatni. Ez

csak minimális foganyagveszteséggel jár az előkészítés során.

Többszörösen tömött fogak esztétikai helyreállítása bizonyos esetekben csak koronával lehetséges. Korona készítésekor annyi foganyagot kell elvennünk a fogból, amennyi a pótlás helyigénye. Ez általában 1-2mm.

Ha kérdése van, írjon nekünk és orvosaink megválaszolják kérdéseit, vagy hívjon minket!

+36 70 701 9080 

info [kukac] kontaktpont-dental.hu